8. december – ondt i ørene

Jeg har aldrig lidt af mellemørebetændelse eller været et ørebarn, men den anden begyndte mit højre øre pludselig at gøre ondt – VIRKELIG ondt! Såadan helt inde i hovedet og ned i kæben. Hele siden af hovedet var helt hævet og følelsesløst når jeg rørte ved det og det knasede og snaskede inde i øret når jeg åbnede og lukkede munden. Det føltes som at være nede på 4-5 meters dybt vand – rigtig ubehageligt! Jeg kom et hvidløg i øret i en halv time og behandlede akupressurpunkterne jeg viser nedenfor og efter den halve time var der en mærkbar forskel og jeg kunne ligg ned uden øret føltes som var det ved at eksplodere. Dagen efter da jeg stod op, kom jeg et stykke hvidløg i øret og havde det der i 3 timer. Jeg brugte akuprssurpunkterne et par gange og om aftenen kunne jeg ikke mærke det ret meget – næste morgen da jeg vågnede, var det hele væk 🙂 Det er SÅ vanvittig effektivt, når man støtter kroppen på en naturlig måde <3
Jeg kan godt forstå de babyer og børn der lider af problemer med ørerne græder og synes det er rigtig træls.
Det er heldigvis forholdsvis nemt at gøre noget ved og jeg tænker ikke på smertestillende eller penicilin, men derimod zoneterapi og akupressur.

Jeg har lavet en lille oversigt over de aller bedste ørepunkter, som du kan bruge på dig selv eller dit barn, når ørerne driller. Som altid er det vigtigt at huske på, at det ikke gælder om at trykke hårdt (hvis du gør det på dig selv og har lyst til det fordi det føles rigtigt, så der det hel okay, på børnene gør du det vare stille og roligt). Nogle af punkterne kan godt være meget ømme og hvis dit barn reagerer ved at trække hovedet væk eller blive rigtig ked, så vent med det punkt og tag de andre først.
Først og fremmest vil jeg råde dig til at skære et stykke af et hvidløg – lille nok til at komme ind i øret, men stort nok til ikke at ryge ind i øregangen, pakke det ind i et lille stykke gage, lægge det ind i det øre der gør ondt (begge hvis det er begge) og sætte et lille stykke plaster for, så det ikke ryger ud – det er en god idé enten at bruge det de hedder engelhud (tyndt hvidt ikke særlig klistrene) eller lige sætte det almindelige plaster fast på sin egen arm først, så det ikke gør så ondt når det skal af dit barn igen. Jeg ved godt du sikkert tænker “Hvad er det nu for noget pjat” men det er altså fordi hvidløg er bakteriedræbende og antiinflamatorisk, og det er skide godt, til at fjerne betændelse. Så går du ned på fødderne og tager følgende zoner på begge fødder:

oerer-zoner

Den lyserøde løber der hvor tæer og fod mødes – det er det eustakiske rør, som er det lille rør inde i øret der sørger for væsken kan løbe frit og ikke presser på trommehinden og ophobes og skaber betændelse – Hos babyer og børn under 3 er det meget snævert, hvilket også er årsagen til, det ofte er den aldersgruppe der har flest problemer med ørerne. Du masserer bare langs hele linjen fra kanten af foden ved lilletåen hen til hvor storetåen starter. Så trykker/masser du på leddet på lilletå og den tå ved siden af (det blå på billedet) da det repræsenterer ørerne. Da snot og slim altid vil forværre øreproblemer og ofte også er årsag til dem, er det en god idé at tage bihuler og pandehuler med. Det er de gule på trædepuderne af alle tæer pånær storetæerne.

Der findes også to RIGTIG gode smertelindrende punkter, som virker til hele kroppen, så hvis det gør rigtig ondt og du ikke kan få lov til at røre ved det punkter oppe ved øret jeg viser om lidt, så kan du starte med de to smertepunkter. Dem ser du her:

smertepunkter

Og så er der dem oppe ved selve øret:

oererproblemer

 

Nu er du fuldstændig dækket ind og klar til at takle nuværende eller kommende øreproblemer 🙂

Hvis du vil se mig vise dem, så kan de se videoen lige her: https://www.youtube.com/watch?v=HfAnkmTsGO4

 

Mange hilsner fra Vicki