Når der er patent på helbredelse

I Danmark har lægerne og medicinalindustien åbenbart patent på helbredelse og sundhed.

Vi har vi ytringsfrihed… vi må stort set sige hvad vi vil, jo mindre det er direkte racistisk. Så at stille sig foran Christiansborg og råbe af sine fulde lungers kræft, at alle politikere er idioter, det er ok, men at sige til en kronisk syg, der er opgivet af lægerne, at ingefær er antiinflamatorisk, hvidløg er bakteriedræbende, og at kamille og lavendel virker beroligende, DER går grænsen. Se jo mindre man er læge, eller udvikler af et godkendt lægemiddel, så må man ikke foretage sig det der meget formelt kaldes “sygdomsanprisning”. Det vil sige, at ALLE helsebutikker, alternative behandlere osv, ikke må antyde, at en bestemt type behandling eller kosttilskud, kan afhjælpe folks skavanker og symptomer. At sige at de kan tage en panodil for deres rygproblemer er ok, for panodil er jo et godkendt lægemiddel. At sige at en kronisk syg gigtpatient skal æde de 20 piller om dagen resten af livet lægen har udskrevet, det er okay. Men at sige til selv samme gigtpatient, at de kan forsøge at lægge kosten om, og spise antiinflamatorisk, det er ikke okay. Så kan man risikere at få en bøde. At sige til den der har ondt i ryggen, at de kunne øge deres indtag af magnesium, da det virker muskelafslappende, det er ikke okay. Hvorfor? Ja jeg ved det faktisk ikke. Måske kan du fortælle mig logikken i, at man sætter indtjening over helbredelse, kroner og øre over folks livskvalitet, og faglig stolthed over sundhed og godt helbred. For jeg forstår det ikke.

Hvis du sælger en ydelse eller et produkt du VED kan hjælpe folk, så må du ikke fortælle dem hvordan det virker – du må heller ikke engang fortælle dem, at det kan hjælpe dem. Faktisk er det så grelt, at du ikke engang må fortælle din egen historie omkring, hvordan det hjalp dig, hvis du samtidig fx er behandler som Anne Winther, eller som Susy Grundahl har en online helsebix. Jeg synes det er grotesk. Når man tænker på hvor mange mennesker der opgives af det almindelige system. Kræftpatienter, som lægerne siger de ikke kan hjælpe (og som de ikke engang vil sprøjte massive mængder kemo i kroppen på, fordi det alligevel ikke vil virke), børn med utallige epilepsianfald hver dag, folk med autoimmune sygdomme og meget mere…. alle sammen opgivet af lægerne. Man må ikke sige at man kan hjælpe dem – heller ikke selvom man har hjulpet utallige i samme situation.

Jeg kan godt forstå der skal være en hvis kontrol af, hvad folk render og lover, men at man kan få en bøde, fordi der står på ens hjemmeside, at svesker kan sætte gang i systemet, at ingefær regulerer antiinflamatoriske reaktioner, eller at man skriver sin egen personlige erfaring med, hvordan man afhjalp sin allergi, astma, eksem mm, det kan jeg simpelthen ikke forstå, og det gør mig vred. For du må reklamere for cola, burgere, slik, junkfood i lange baner, alle ting der gør os syge. Men at oplyse om, at du kan indtage kost, der kan vende den process og gøre dig rask, DET må man ikke. Arla må sælge deres løgne i tv, på busser, og reklameskilte, om at mælk er sundt, godt for knoglerne og alt mulig andre fis, til trods for stort set samtlige ørelæger råder os til, at skære mælken væk, hvis vores børn har problemer med ørene, og at vi er et af de lande i verden med højest andel ældre med knogleskørhed, til trods for vi også er dem der drikker mest mælk. Men at sige til en mor, der kommer med sit barn der er ædt op af eksem, at hun skal droppe mælken, det må man ikke. Heller ikke selvom lægernes eneste “hjælp” har været at udskrive heftige hormoncreme, der alligevel ikke har hjulpet en fløjtene fis.

Undskyld mig, men hvornår var det lige vi tabte sutten og glemte hvad det var der var vigtigt? Nemlig at hjælpe folk til at BLIVE FRI FOR deres gener, skavanker, symptomer og sygdomme hvis muligt, og ikke blot udskrive recepter til dem resten af livet, på medicin der ikke gør andet end at dæmpe symptomerne og gøre et pænt indhug i økonomien. Hvornår kom der monopol på sundhed og helbredelse? Hvornår blev lægerne gjort til guderne der kender den eneste sandhed (også i de tilfælde hvor de selv blankt indrømmer, at de ikke har den fjerneste anelse). Hvornår er det, at den almene videnskab får øjnene op for, at utallige mennesker helbredes årligt, ikke ved at dope sig selv med medicin og andre medikamenter, men ved at søge alternative veje, lytte til kroppen og ændre den adfærd der er med til at gøre dem syge?

Jeg nægter simpelthen at undlade at oplyse en ammende mor om, at hendes kost muligvis påvirker hendes baby. Jeg nægter at undlade at fortælle mine klienter med kroniske smerter, at de via kosten kan lindre og forebygge anfald. Jeg vil ikke være med til, at jeg ikke har lov til at fortælle en gravid der er lagt ned af daglig kvalme, at der er nogle ting hun kan indtage for at lindre. Jeg vil ikke undlade at fortælle om alle de fantastiske naturlige ting, der har været brugt i årtusinder med fantastisk effekt, blot fordi nogle mennesker har besluttet sig for at tjene fedt på andres smerte og lidelse, og ikke har den fjerneste interesse i, at folk skal droppe deres produkt, som alligevel ikke kan love helbredelse. Det er usmageligt, grotesk og dybt forkert, at menneskets ve og vel og LIVSKVALITET ikke er i centrum, men “the big bucks” er.

Men lovgivningen og de store bøder der rundhåndet deles ud, betyder at du kære ven, skal være vaks ved hagelågen fremover, og at det desværre bliver sværere for dig at, at søge information om alternativ medicin og helbredelse. For når medicinalindustrien har patent på hvidløg, så er det sgu op ad bakke. De store taber i det her vanvittige spil er dig. Dig der forgæves forsøge at råbe lægen op omkring dine uforklarlige smerter. Dig der døjer med noget det er så invaliderende i din hverdag, men kun kan få af vide du skal tage dig sammen og det nok er din indbildning. Dig hvis barn lider af en sygdom eller skavank, som lægerne ikke har andet svar på, en medicin der ikke virker. Dig der nægter at symptombehandle resten af livet. Medicinalindustrien skal nok overleve, og fortsat tjene fedt på din lidelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *